Instalare semafor cu buton la trecerea din fața Liceului „Nicolae Iorga”

Bulevardul Ion Mihalache 126, sectorul 1, trecerea de pietoni de la Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” este un loc de grea încercare, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferii care nu cunosc zona și orarul școlii. Pentru că, venind dinspre ”Domenii”, bulevardul face o curbă la dreapta, șoferii care nu știu geografia locului și care sunt tentați să ”o calce”, se trezesc în fața acestei treceri pe care o  traversează – de multe ori în fugă – mulți dintre cei 1500 elevi ce învață aici în două schimburi .
De mai mulți ani, atât părinții copiilor cât și locuitorii zonei, au solicitat instalarea unui semafor ”cu buton” care să asigure traversarea organizată și în siguranță a pietonilor, dar și fluența traficului, (cine a trecut pe aici dimineața între 7.30 și 8.00, la prânz și seara pe la 17.00 – 18.00 știe despre ce vorbesc).
Între 2011 și 2016 s-a purtat o corespondență pe această temă, între părinții de la ”Iorga” și diverse autorități locale care au promis montarea semaforului, dar n-au făcut nimic.

Istoric demersuri.

28.10.2011 – Încă din anul 2011 comitetul de părinti de la Liceu „Nicolae Iorga” a semnalat autorităților necesitatea dotării acestei treceri de pietoni cu un buton pentru traversare. Aici aveți corespondența purtată:

09.07.2013 – În 2013 a fost reiterată solicitarea din 2011. Aici aveți corespondența purtată la acea dată:

02.02.2016 – La începutul lui 2016 problema a fost reluată și semnalată autorităților. Aici aveți corespondența purtată în 2016:

După cum vedeți, în ciuda eforturilor insistente, totul a rămas doar la nivel de promisiuni.

21.09.2017 – Aflând de situația descrisă mai sus, Cristian Bulfon , consilier local USR sector 1 , a trimis o adresă către Administrația St razilor, solicitând rezolvarea acestei situații. Aici aveți adresa trimisă.

07.11.2017 – Am făcut o revenire asupra adresei înaintate în septembrie doarece nu am primit răspuns. Aici aveţi revenirea.

16.11.2017 – Deoarece nici la revenirea trimisă nu am primit răspuns, am fost nevoiţi să face o plângere administrativă conform legii 544/2001. Aici aveţi plângerea.

27.11.2017 – Am primit în sfârşit un răspuns de la Administraţia Străzilor, un răspuns indignant și dezamăgitor. Deşi bugetul fusese alocat și indicatorii tehnici fuseseră elaborați, în urma rectificării bugetare de la Consiliul General au fost abandonate investițiile pentru aceste obiective.  Aici aveți răspunsul de la ASMB.

28.11.2017 – În cadrul sedinteti de consiliu local, colegul nostru Cristian Bulfon, a făcut o interpelare în cadrul căreia a prezentat situaţia la zi şi a solicitat preluarea investititiei la sectorul 1, pentru a rezolva această solicitare care tinde să se transforme într-o epopee şi care din păcate poate genera o tragedie dacă nu îşi găseşte rezolvarea cât mai rapid. Aici găsiţi materialul video cu interpelarea şi promisiunea primarului pentru rezolvarea situaţiei.

 

Cum vă puteți implica? Vă invităm să semnați această petiție online pe care am inițiat-o după orice altă inițiativă pe căi legale nu a reușit. Doar acumulând cât mai multe semnături putem pune presiune pe instituțiile responsabile să soluționeze această problemă și să ofere copiilor dumneavoastră o traversare în siguranță, în drumul către școală.

Mai jos aveți un filmuleț semnificativ pentru justificarea demersului inițiat de comitetul de părinti și la care ne-am angajat și noi.

Posted by Cristian Bulfon on 2 Octombrie 2017

 

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.