Deschiderea parcarii acoperite Pasaj Basarab

O parcare prea îndepărtată

Prea puțini oameni știu ce mister ascunde Pasajul Basarab, pentru că practic e un mister de ce, la atâția ani de la finalizarea proiectului, parcarea de sub pasaj este, în continuare, nefuncțională.Deși inițial s-au promis 150 de locuri, dupa care 84, s-au obținut în final 66 de locuri de parcare care stau nefolosite din cauza dezinteresului generalizat al autorităților locale pentru utilarea, autorizarea și exploatarea acestei parcări. USR și-a asumat încă din campania electorală accelerarea procesului de finalizare a acestui proiect. De 2 ani punem constant presiune pe Administrația Străzilor și vom continua să facem toate demersurile legale pentru a asigura accesul locuitorilor din zona Titulescu-Grivița la această parcare. Vă rugăm să vă alăturați eforturilor noastre semnând această petiție: https://www.petitieonline.com/deschidere_parcarii_acoperite_pasaj_basarab#formAici găsiți toate demersurile făcute până acum: https://sector1.usr.ro/proiecte/parcare-basarab/

Publicată de USR Sector 1 pe Joi, 3 Mai 2018

Cand s-au demarat lucrarile pentru noul pasaj, locuitorilor li s-a promis realizarea a 150 de locuri de parcare, nu au fost realizate decat 84 si desi au trecut aproape 8 ani de la finalizarea sa, Pasajul Basarab nu este inca receptionat de catre Municipalitate, cele 84 de locuri de parcare zacand nefolosite sub Pasajul Basarab.

In aprilie 2016 ne asumam o promisiune, ca vom face tot ceea ce ne sta in putere sa incercam sa rezolvam aceasta problema a comunitatii Titulescu – Grivita: click aici

In august 2017 am solicitat informatii legat de situatia parcarii la Administratia  Strazilor a Municipiului Bucuresti, gasiti aici raspunsul primit.

In septembrie 2017 parcarea a fost preluata de catre Administratia Strazilor.

In octombrie 2017 am fost in audienta la Administratia Strazilor si ne-a fost comunicat faptul ca este in procedura de achizitie aparatura pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor si cea de acces si monitorizare video, care va permite punerea in exploatare a parcarii. Totodata am aflat despre faptul ca se vor amenaja pana la urma doar 66 de locuri de parcare , dintre care doar jumatate vor fi disponibile pentru locuitori.

In noiembrie 2017  am solicitat Serviciului Investitii Achizitii Publice al Administratiei Strazilor Bucuresti sa ne prezinte stadiul in care se afla investitia, nu am primit raspuns. Aici gasiti solicitarea facuta.

In ianuarie 2018 am creat o petitie online pentru a va cere sprijinul pentru acest demers. Semnati si dvs. petitia AICI

In ianuarie 2018 am trimis o sesizare administrativa catre directorul Administratiei Strazilor Bucuresti cu privire la refuzul de a raspunde la solicitarea facuta in noiembrie 2017. Aici gasiti solicitarea facuta.

In februarie 2018 am primit un un raspuns de la Administratia Strazilor Bucuresti care arata pe deplin, gradul de dezinteres si incompententa al autoritatilor. Aici gasiti raspunsul primit.

In februarie 2018 am sesizat Politia Locala sector 1 pentru a verifica temeiul in care sunt parcate autovehicule si utilaje ale Administratiei Strazilor in parcare si de ce acestea nu reprezinta un risc de incendiu, asa cum sustin autoritatile , datorita faptului ca nu sunt instalate echipamente pentru Prevenirea si Stingerea Incendiilor. Aici gasiti sesizarea trimisa.

1 Martie 2018 am primit urmatorul raspuns de la  Administratiei Strazilor:

Urmare adresei Serviciului 1 Ordine si Liniste Publica din cadrul Politiei Locale Sector 1, nr. 11/2018, prin care ne este transmisa adresa domnului Cristian Bulfon, va rugam sa luati in seama ca vom raspunde in cel mai scurt timp posibil, imediat ce vom reduce din sarcinile ce ne revin prin programul de deszipezire 2018 in municipiul Bucuresti.
Va multumim pentru intelegere.
DIRECTIA PARCAJE
ADMINISTRATIA STRAZILOR BUCURESTI
16 Martie 2018 Am fost in zona adiacenta parcarii , am stat de vorba cu locuitorii si am distribuit un pliant prin care solicitam sprijinul pentru sutinerea demersurilor noastre: vezi aici
20 Martie 2018 Am revenit cu solicitarea facuta si din nou am primit un raspuns similar:

Buna ziua !

Stimate domn , in acest moment operam in cadrul programului de deszapezire . Cand vom termina , elaboram cu celeritate raspunsurile intrebarilor dv . Va multumim ptr intelegere.
Dupa cum observati atitudinea lasa cel putin de dorit. Vom continua demersurile folosind toate caile legale avute la dispozitie.

12 Iulie 2018 Am organizat o intalnire cu locuitorii din jurul Parcarii Basarab, pentru a identifica cele mai bune demersuri pentru sensibilizarea si responsabilizarea autoritatilor spre rezolvarea acestei probleme: vezi aici

13 Iulie 2018 Am depus la Administrația Strazilor o sesizare, insotita de semnaturile locuitorilor din zona si am trimis un comunicat de presa prin care solicitam urgentarea demersurilor necesare deschiderii parcarii: vezi aici

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.