Interzicerea activităţilor şi spectacolelor care folosesc dresuri de animale în divertisment (circuri ambulante sau expoziţii) în Sectorul 1

Circurile, în special cele ambulante, nu asigură sub nicio formă necesităţile de mişcare, de manifestare a comportamentului natural şi de interacţiune în cazul animalelor sociale. Dresajul în cazul animale lor sălbatice se bazează pe metode coercitive, care adaugă un stres (= suferinţă fizică şi psihică) suplimentar. Deţinerea animalelor în circuri nu poate fi justificată din punct de vedere etic şi nici din punctul de vedere al protecţiei animalelor. Toate aceste realităţi duc practic la încălcarea Legii 205 din 2004, revizuită în 2014.

În prezent 14 state membre U.E. au interzis total sau au limitat foarte strict folosirea animalelor în cadrul spectacolelor de divertisment.

Prezentul proiect interzice spectacole cu plată sau gratuite pe teritoriul Sectorului 1 oferite de către circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, care au în programul de divertisment dresuri de animale sălbatice, domestice, de companie, precum şi cele care au expoziţii de animale sălbatice (tip zoo) pe întreg teritoriul Sectorului 1.

De asemenea, se interzic camparea acestor circuri și orice formă de publicitate pentru acestea pe teritoriul Sectorului 1, începând cu 01.01.2017.

Echipa de proiect – Manuela Mureșan

Update 23.11.2016: proiectul a fost aprobat în şedinţa de Consiliu Local Sector 1 în data de 18 noiembrie 2016.

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.