DOSAR DE MANDAT

În 2016 am promis cetățenilor că vom schimba modul în care se face administrația publică în Sectorul 1. Pentru mai puțin de 1,500 de voturi diferență, nu am reușit atunci să câștigăm primăria, care a ajuns în mâinile PSD. Însă am reușit, cu sprijinul vostru, să avem 8 posturi de consilieri locali.

Realitatea ne-a demonstrat că 8 consilieri dintr-un total de 27 au doar posibilități limitate de acțiune. Astfel, putem obține aprobarea anumitor hotărâri de consiliu, dar nu avem nicio posibilitate să intervenim în aplicarea lor practică. Evident, primarul și mulți dintre cei 3000 de angajați din aparatul primăriei, fac tot posibilul să nu le aplice, sau să le aplice defectuos.

Chiar și așa, prin eforturile consilierilor noștri și ale întregii filiale USR Sector 1, în acest mandat de 4 ani (2016-2020) vom face tot ce ține de noi pentru a rezolva problemele cu care se confruntă cetățenii din Sectorul 1. Ne-am propus să rezolvăm o listă cu 99 de probleme, mai mici și mai mari. Pe această pagină veți putea urmări în timp real care este status-ul actual, ce urmează să facem și unde suntem blocați în birocrația administrativă.

În 2020, cu sprijinul vostru, vom câștiga primăria și vom rezolva 1000 de probleme majore ale Sectorului 1, probleme pe care administrațiile trecute le-au ignorat ori le-au creat cu bună știință sau prin incompetență. Avem entuziasmul și competențele necesare pentru a aduce în administrația locală un management performant care să asigure investiții făcute cu cap, urbanism mai bun, ridicarea gradului de civilizație și infrastructură mai bună.

 15 finalizate
 6 blocate de PSD
 6 în desfășurare
 0 neîncepute
Status: Finalizat

Pasarela Herăstrău

USR a reușit să deblocheze situația birocratică care făcea ca de foarte mult timp, în zona Podului CFR de pe Herăstrău, traversarea lacului să nu fie posibilă decât pe podul pe care treceau și garniturile de tren.

Infrastructura

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Implicarea în problemele de zi cu zi ale cetățenilor

Am lansat propriul nostru sistem de sesizări prin intermediul căruia cetățenii, cărora administrația locală nu le-a răspuns în termenul legal sau nu le-a acordat un răspuns corect, pot solicita sprijinul consilierilor locali USR.

Sesizări

Vezi detalii

 


 

Status: În desfășurare

Podul Constanța

Deblocarea situației complicate a Podului Constanța: convingerea autorităților responsabile să demareze efectuarea de lucrări de consolidare a construcției, fluidizarea traficului rutier și a transportului în comun și mai ales soluții pentru siguranța traficului pietonal și a bicicliștilor.

Infrastructura

Vezi detalii

 


 

Status: Blocat de PSD

O primărie transparentă în Sectorul 1

Am redactat o hotărâre de consiliu prin care Primăria este obligată să îmbunătățească transparența actului administrativ și accesul cetățenilor la informațiile de interes public. PSD refuză să aplice această hotărâre, deși a votat-o!
Motiv pentru care a fost deschisa actiune in justitie indreptata importiva primariei.

Transparenta

Vezi detalii

 


 

Status: În desfășurare

Instalare semafor cu buton la trecerea e pietoni din fata Liceului Iorga

De mai mulți ani, atât părinții copiilor cât și locuitorii zonei, au solicitat instalarea unui semafor ”cu buton” care să asigure traversarea organizată și în siguranță a pietonilor.

Infrastructura

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Pistă de alergare în Parcul Bazilescu

USR a depus o hotărâre de consiliu local (aprobată ulterior), prin care se demarează un Studiu de Fezabilitate pentru realizarea unei piste de alergare în Parcul Bazilescu.

Sport Infrastructura

Vezi detalii

 


 

Status: Blocat de PSD

Solutionarea sesizarilor in primaria sectorului 1

A fost aprobata o hotarare de consiliu local, depusa de grupul de consilieri locali USR, care obliga primaria sa publice online statusul fiecarei petitii primite, astfel ca cetatenii sa vada in orice moment daca sesizarea a fost primita, daca se lucreaza la ea, ce intarziere in solutionare are.
Din pacate primarul sectorului 1 refuza sa puna in aplicare hotararea, motiv pentru care a fost deschisa actiune in justitie indreptata importiva sa.

Transparenta

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Interzicerea activităţilor şi spectacolelor care folosesc dresuri de animale în divertisment în Sectorul 1

Circurile, în special cele ambulante, nu asigură sub nicio formă necesităţile de mişcare, de manifestare a comportamentului natural şi de interacţiune în cazul animalelor sociale. Dresajul în cazul animale lor sălbatice se bazează pe metode coercitive, care adaugă un stres (= suferinţă fizică şi psihică) suplimentar. Deţinerea animalelor în circuri nu poate fi justificată din punct de vedere etic şi nici din punctul de vedere al protecţiei animalelor. Toate aceste realităţi duc practic la încălcarea Legii 205 din 2004, revizuită în 2014.

În prezent 14 state membre U.E. au interzis total sau au limitat foarte strict folosirea animalelor în cadrul spectacolelor de divertisment.

Protectia animalelor

Vezi detalii

 


 

Status: Blocat de PSD

Înfiinţarea de noi spaţii amenajate pentru accesul cu câinii de companie din Sectorul 1, precum şi reamenajarea şi modernizarea celor existente

Consiliul Local al Sectorului 1 a votat în unanimitate proiectul USR Sector 1 cu privire la înfiinţarea de noi spaţii amenajate pentru accesul cu câinii de companie din Sectorul 1, precum şi reamenajarea şi modernizarea celor existente. Această “hotărâre” a fost scrisa atât la cererea cetăţenilor cu şi fără animale, cât şi în urma faptului că în Sectorul 1 există acum numai 6 asemenea ţarcuri!

Protectia animalelor

Vezi detalii

 


 

Status: Blocat de PSD

Sistematizarea terenurilor de joacă din sectorul 1 si infiintarea si amenajarea altora noi

In baza propunerii USR Sector 1, CONSILIUL LOCAL AL SECTORULUI 1 HOTĂRĂȘTE:

Art. 1. – (1) Sistematizarea şi resistematizarea tuturor locurilor de joacă aflate în administrarea Administraţiei Domeniului Public Sector 1, identificate în Anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre, astfel încât să respecte în totalitate actele normative în vigoare, precum şi standardele europene specifice, în vederea atingerii depline a obiectivelor de protecţie împotriva accidentelor rutiere, siguranţă în folosirea echipamentelor de joacă, de asigurare a stării de sănătate şi a unui climat propice dezvoltării armonioase fizice, psihice şi emoţionale a utilizatorilor, copii preşcolari şi şcolari mici.

Sport

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Incurajarea adoptiei si adoptiei la distanta a cateilor din Adapostul Odai

Facilitarea serviciului de adoptii si adoptii de la distanta pentru animalele gazduite de adapostul Odai.

Protectia animalelor

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Accesul gratuit al elevilor din Sectorul 1 la bazinul și la sala de scrimă din complexul Floreasca

Accesul gratuit al elevilor din Sectorul 1 la bazinul și la sala de scrimă din complexul Floreasca.

Sport

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Regenerarea aliniamentelor stradale de arbori in sectorul 1

Regenerarea aliniamentelor stradale de arbori in sectorul 1. Acest lucru este posibil in urma unei hotarari de consiliu initiata de USR Sector 1 si care obliga ADP Sector 1 sa planteze sau sa replanteze arborii lipsa semnalati de cetateni.

Mediu

Vezi detalii

 


 

Status: Blocat de PSD

Reamenajarea Parcului Gării de Nord în vederea transformării lui în grădină publică

Parcul Gării de Nord se află într-un important nod de trafic al ţării și al Bucureştiului, chiar în axa Gării de Nord, clădire clasată ca monument istoric, reprezentând astfel, din punct de vedere urbanistic și cultural, o carte de vizită și o primă impresie pentru vizitatorii și turiştii sosiţi în capitală cu trenul.

Urbanism

Vezi detalii

 


 

Status: Blocat de PSD

Utilizarea bazelor sportive ale unitatilor de invatamant preuniversitar

Prezenta hotărâre se aplică tuturor unităților de învățământ preuniversitar aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 care dispun de curți și terenuri de sport în aer liber, și de pază în regim permanent, cu excepția celor de învățământ preșcolar.

Educatie Sport

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru înființarea de terenuri de baschet în parcurile și terenurile aflate în administrarea ADP Sector 1

Mulțumită Expunerii de motive realizată de Uniunea Salvați România și prezentată în ședința ordinară a Consiliului Local al Sectorului 1 București din mai 2017, Consiliul Local a aprobat realizarea Studiului de Fezabilitate privind construirea de terenuri de baschet în Sectorul 1, în parcurile și pe terenurile aflate în gospodărirea Administrației Domeniului Public din Sectorul 1, București.

Sport

Vezi detalii

 


 

Status: În desfășurare

Deschiderea parcarii acoperite de sub Pasajul Basarab

Cand s-au demarat lucrarile pentru noul pasaj, locuitorilor li s-a promis realizarea a 150 de locuri de parcare, nu au fost realizate decat 84 si desi au trecut aproape 8 ani de la finalizarea sa, Pasajul Basarab nu este inca receptionat de catre Municipalitate, cele 84 de locuri de parcare zacand nefolosite sub Pasajul Basarab.

Infrastructura

Vezi detalii

 


 

Status: În desfășurare

Blocarea mutilarii parcului Kiseleff

USR Sector 1 a inceput demersurile pentru a bloca proiectul propus de Primăria Sectorului 1, respectiv amplasarea unei statui de înălțimea unei case cu trei etaje in Parcul Kiseleff. In plus, proiectul propus de Primăria Sectorului 1 are ca obiect reconfigurarea și remodelarea talazurilor, a lacului și a aleilor, betonând și defrișând mari suprafețe verzi. Acest demers ar însemna distrugerea iremediabilă a monumentului istoric Parcul Kiseleff fără avizul Ministerului Culturii privind intervenția într-o zonă protejată.

Urbanism

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Bugetul Primăriei pe înțelesul tuturor

Analizarea bugetului Sectorului 1 astfel încât pentru mai multă transparenţă referitoare la cheltuirea banul public. Propuneri pentru creşterea investiţiilor.

Buget

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Copac betonat pe Sos. Titulescu

USR Sector 1 a rezolvat situația unui copac încastrat ilegal în beton în zona Titulescu

Mediu

Vezi detalii

 


 

Status: În desfășurare

Trotuare pentru pietoni

Acutizarea acestei probleme este din ce in ce mai evidenta. Va fi un demers greu dar numeroasele sesizari primite si situatiile pe care le intampinam zilnic ne motiveaza si mai mult.
Un prim pas a fost sa repertoriem 150 de situatii, din sectorul 1, in care trotuarele sunt inaccesibile: deteriorate, blocate abuziv, zone cu masini parcate necorespunzator.

Infrastructura

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Revitalizarea Pietei Amzei

Pentru că târgurile de la Muzeul Taranului Roman au fost anulate, consilierii USR au propus mutarea acestora în Piața Amzei. Pe scurt: 70 de expozanți salvați de la faliment și revitalizarea economică și turistică a zonei.

Comert

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Imbunatatirea proiectului de reabilitare termica a caselor

Pentru a evita pericolul abuzurilor in procesul de reabilitare termica a caselor, USR a propus o serie de amendamente, care au fost votate în unanimitate.

Urbanism

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Protectia oamenilor fara adapost pe timp de iarna

Consilierii USR au initiat un proiect pentru protecţia oamenilor fără adăpost pe timp de iarnă, care a fost aprobat de Primăria Generală și Primăria Sectorului 1.

Protectie sociala

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Evitarea cheltuirii nechibzuite a fondurilor Sectorului 1 pentru finantarea Catedralei Mantuirii Neamului

In februarie 2018 a fost a treia oară când s-au cerut bani din Bugetul Sectorului 1 (10 milioane de lei) pentru finantarea Catedralei Neamului (până acum fiind alocate 20 de milioane lei numai din bugetul Primăriei sectorului 1). USR a obtinut scoaterea acestui proiect de pe Ordinea de zi.

Buget

Vezi detalii

 


 

Status: În desfășurare

Introducerea concursului ca modalitate de atribuire a lucrarilor de arhitectura pentru cladiri publice

Concursurile de arhitectură lipsesc în România. În comparaţie cu alte ţări europene şi nu numai, unde practica concursului este de la sine înţeleasă, România organizează extrem de puţine concursuri de arhitectură, nici măcar pentru clădirile reprezentative, cărora ar trebui să li se acorde o atenţie specială. Am iniţiat un proiect de Hotărâre de consiliu local care să stabilească concursul de soluţii ca procedura de atribuire pentru clădirile publice.

Urbanism

Vezi detalii

 


 

Status: Finalizat

Initierea unui program de dresaj si educatie la adapostul Odai

Datorita amendamentelor USR la un proiect al politiei locale sector 1, incepand cu luna Ianuarie in adapostul Odai a pornit un program de dresaj si educatie care are menirea sa socializeze cateii, pentru a putea deveni adoptabili. Cateii foarte talentati urmeaza sa fie dresati pentru a putea fi folositi ca animale de terapie.

Protectia animalelor

Vezi detalii

 


 

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.