• 20 octombrie 2019

În ultimii ani, zonele de case din Bucureștii Noi sunt sunt supuse unui adevărat dezastru urbanistic.

În ultimii ani, zonele de case din Bucureștii Noi sunt sunt supuse unui adevărat dezastru urbanistic.

În ultimii ani, zonele de case din Bucureștii Noi sunt sunt supuse unui adevărat dezastru urbanistic. 150 150 USR Sector 1

În ultimii ani, zonele de case din Bucureștii Noi sunt sunt supuse unui adevărat dezastru urbanistic. Sute de construcții sunt ridicate în aceste cartiere fără a respecta normele în vigoare. Principalele probleme sunt:

📌 Înălțimi aberant de mari ale blocurilor, care într-o zonă de case nu doar că afectează intimitatea vecinilor de la curte dar îi și păgubesc pe aceștia din urmă prin scăderea prețului caselor;
📌 LIPSA LOCURILOR DE PARCARE;
📌 Lipsa spațiului verde de min. 30% din suprafață;
📌 Spațiul de la subsol /demisol, care cică ar fi destinat locurilor de parcare, este recompartimentat și vândut ca spații de locuit.

Aceste clădiri sunt ridicate pe baza unor autorizații de contrucție care de cele mai multe ori se eliberează într-un mod foarte dubios. Cetățenii din zonele în care urma să fie ridicate astfel de construcții s-au adresat primăriei și chiar au cerut clarificări în timpul sedințelor de consiliu local. Ce au primit în schimb? Indiferență și recomandarea de a apela la instațele de judecată !

Nu de puține ori primarul ”DEZASTRU” Tudorache alături de consilierii fideli dânsului au votat în interesul mafiei imobiliare și nu în interesul cetățenilor din sector.

Un astfel de caz este cel de pe Strada Amintirii nr.13. Aici s-a ridicat un ditamai ”blocălău” între case. Vecinii au aflat din timp de ce se va întâmpla în zonă și au cerut stoparea ridicării acestei construcții la ei în cartier. Nenumăratele demersuri din păcate au avut ca destinatar un primar ( de Tudorache este vorba) total neinteresat de părerea cetățenilor din sector.

✅Văzând că nu sunt ascultați și că priectul cu blocul merge mai departe, vecinii au găsit soluția inovativă de a pune bannere pe o casă alăturată care să îi avertizeze pe potențialii cumpărători de modul ABUZIV prin care s-au construit noile apartamente. Fotografiile de mai jos sunt sugestive.

Dar știți ce e culmea? Că ”dezvoltatorii” au cumpărat și terenul de langa blocul ridicat abuziv și acum băieții pregătesc tereneul cu buldoexcavatorul ca să o mai comită o dată. Ce ziceți ? Cu actualul primar vor reuși sau nu să obțină autorizație ? ( o intrebare retorică).

În acest context, colegii de la USR Sector 1 au mers împreună cu Clotilde Armand să afle ce au de zis oamenii care sunt afectați de aceste construcții.

Am găsit în Bucureștii Noi oameni implicați în comunitate dar dezamăgiți de actuala administrație locală care îi tratează cu indiferență.
Clotilde a pus întrebări, a ascultat și împreună am stabilit niște direcții pe care să le urmăm în acest domeniu al urbanismului atunci când vom prelua primăria.

Și vom reuși! – pentru că îi avem în echipă pe unii dintre cei mai bine informați și consecvenți oameni din acest domeniu – colegii noștri Paiusi Oliver si Daniel Lixandru.

Au mai rămas 8 luni !

Hai și tu alături de noi! www.usr.ro/inscriere

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.