• 19 iulie 2019

”GAZONIADA” din Sectorul 1

”GAZONIADA” din Sectorul 1

”GAZONIADA” din Sectorul 1 150 150 USR Sector 1

Pentru Primăria Sector 1, mai profitabil decât înlocuirea bordurilor, a devenit montarea gazonului pe spațiile verzi.

USR Sector 1 a analizat contractele ADP Sector 1, referitoare la spațiile verzi ale Sectorului 1, și a constatat că: 
În anul 2018, ADP Sector 1 a contractat peste 1 milion de metri pătrați de gazon, adică echivalentul a peste 160 de terenuri de fotbal. Angajarea cheltuielii s-a făcut la nu mai puțin de 50 milioane lei, bani cheltuiți nu numai pentru cumpărare, dar și pentru montarea, tunderea și întreținerea gazonului. Acest lucru s-a făcut la prețuri variind de la un furnizor la altul, uneori spre dublu, între 22 lei/mp și 40 lei/mp. 
Calitatea adesea îndoielinică a gazonului a dus la uscarea lui imediat după montare pe porțiuni întinse de spații verzi.
Terenul pe care a fost plantat nu a fost pregătit corespunzător, acesta fiind un alt motiv care a dus la degradarea lui rapidă. Lipsa sistemului de irigații în majoritatea spațiilor verzi și neudarea lui a făcut ca iarba să se ofilească chiar înainte de a crește, astfel că operțiunile de tundere au devenit inutile, fiind în schimb necesară înlocuirea lui.
În concluzie, în afara cantității exagerate de gazon contractat, la un preț discutabil, cetățenii Sectorului 1 și ai Bucureștiului nici măcar nu beneficiază de spații verzi sănătoase, înierbite, care să reducă starea de disconfort a verilor caniculare.
USR susține înverzirea Sectorului 1, ca un factor determinant în stoparea poluării și creșterea stării de bine a cetățenilor, dar acest lucru trebuie realizat cu adevărat, profesionist și la prețul corect.

Pe de altă parte, amintim Primarului Daniel Tudorache, că mai sunt 50 de străzi din sectorul condus de domnia sa, care nu au fost niciodată asfaltate.

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.