• 2 august 2017

Victorie USR în subiectul Școlii Nr. 12

Victorie USR în subiectul Școlii Nr. 12

Victorie USR în subiectul Școlii Nr. 12 150 150 USR Sector 1

Subiectul Școlii 12 “Herăstrău” a fost adus în atenția CL S1 începând din luna octombrie 2016 când USR a făcut interpelări prin care arăta necesitatea construirii unui corp nou de clădire și a unei cantine.

În luna februarie 2017 USR l-a invitat să vorbească în fața Consiliului pe dl. Ionuț Utescu, locuitor al zonei arondate școlii și militant pentru proiectul de extindere.

Soluția pentru aceasta problemă a fost oferită prin propunerea de către USR a revenirii în folosința școlii 12 a unui teren în suprafață de aprox. 2500 mp care a fost luat școlii în 2002 și dat Administrației Piețelor care a construit o hală și un platou înființând piața “Aurel Vlaicu”. Acolo s-a mai construit un teren de joaca și un birou al DITL.

Această piață nu mai are autorizație de funcționare încă de anul trecut deoarece nu îndeplinește normele de securitate ISU, plus că mulți locuitori ai zonei o consideră inutilă. De altfel, piața este aproape pustie – atât de comercianți cât și de clienți.

Apoi, acest teren a fost dat Administrației Piețelor doar pe perioada cât școala nu are nevoie de el. Și acum, școala chiar are nevoie de acel teren.

Acest proiect a intrat prima dată pe ordinea de zi a ședinței de consiliu din 30 mai, din partea USR. Atunci, Direcția de Investiții ne-a solicitat să-l retragem de pe Ordinea de Zi deoarece nu aveau, chipurile, măsurătorile cadastrale făcute. L-am retras și am primit asigurarea că va fi repus pe Ordinea de Zi a şedinţei următoare.

Atât doar că în ședința din 30 iunie, proiectul USR a fost înlocuit cu un proiect al PSD care ”ciuntește” terenul școlii. USR cerea reîntoarcerea la Școala 12 a întregii suprafețe de teren (2611 mp). În schimb proiectul PSD vrea să dea înapoi școlii doar 1571 mp, motivând că restul suprafeței este ocupată de clădirea pieței, care nu a fost amortizată. Până la ședința din 31 iulie s-a solicitat repunerea pe OZ a proiectului inițial, în forma propusa de USR, atât doar că ieri am avut ambele proiecte – cel al USR și cel al PSD.

În consecință, USR a solicitat ca ambele proiecte să fie discutate concomitent și a cerut să facă amendamente care să clarifice situația ambiguă generată de existența a doua proiecte pe același obiectiv. Așadar, pe lângă întoarcerea la scoală a suprafeței de 1571 mp, USR a făcut și a obținut votul în unanimitate pentru următoarele amendamente:

  1. clădirea halei pieței să treacă la Școala 12 pentru a fi amenajată ca sală de mese;
  2. clădirea biroului DITL de 54 mp, existent acolo, să fie dată școlii;
  3. păstrarea spațiului de joacă în suprafață de aprox. 300 mp în integralitatea lui pentru folosința copiilor din zonă;
  4. identificarea în zonă a unui teren pentru relocarea pieței

Solicităm pe această cale aparatului Primăriei să pună în aplicare cât mai rapid această hotărâre de consiliu!

 

Consilier Local USR Cristian Bulfon

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.