• 30 iunie 2017

Care este de fapt adevărul despre subiectul clubului Rapid din ședința de consiliu a Sectorului 1 din 30 iunie 2017?

Care este de fapt adevărul despre subiectul clubului Rapid din ședința de consiliu a Sectorului 1 din 30 iunie 2017?

Care este de fapt adevărul despre subiectul clubului Rapid din ședința de consiliu a Sectorului 1 din 30 iunie 2017? 150 150 USR Sector 1

În mod normal, aparatul primăriei trebuie să pună la dispoziția consilierilor locali toată documentația pentru proiectele ce urmează a fi votate în următoarea ședință de consiliu, cu cel puțin 5 zile în avans. Această perioadă este prevăzută pentru a lăsa timp consilierilor să studieze toate materialele și să dea un vot în deplină cunoștință de cauză.

Nu la fel se procedează în primăriile PSD.

A devenit deja o obișnuință ca Primăria Sectorului 1 să trimită materialele cu mare întârziere, astfel încât să nu lase consilierilor decât foarte puțin timp de studiu. Subiectul clubului Rapid depășește însă orice limită. Acest subiect nu a făcut parte din ordinea normală de zi, ci a fost anunțat ca punct suplimentar, ÎN CHIAR DIMINEAȚA ȘEDINȚEI, practic cu mai puțin de 6 ore înainte și a fost însoțit de o documentație extrem de redusă.

De ce acest subiect, arhicunoscut de mult timp, era dintr-o dată extrem de urgent și nu putea aștepta următoarea ședință de consiliu pentru a avea timp de analiză?

Cum ar putea un consilier care înțelege să își ia munca în serios să voteze un proiect care ar putea presupune cheltuieli de până 17,5 milioane de Euro (5% din bugetul sectorului) fără să aibă toate informațiile la dispoziție?

Răspunsurile sunt evidente.

În aceste condiții, în ședința de astăzi, consilierii USR au votat în mod natural ABȚINERE la propunerea privitoare la clubul Rapid. Primarul PSD Dan Tudorache are posibilitatea să reintroducă pe ordinea de zi a următoarei ședințe aceeași problemă, cu documentația necesară și să permită consilierilor suficient timp pentru studierea sa.

Acesta nu a fost singurul proiect cu probleme de pe ordinea de zi. Consilierii USR au decis astfel să nu mai voteze niciun proiect care nu respectă termenul de înștiințare de 5 zile dinaintea unei ședințe ordinare de Consiliu local.

„Nu ne-am opus niciodată în Consiliul local dacă un proiect are o justificare clară, indiferent cine l-a propus”, a declarat Clotilde Armand, Președinte USR Sector 1. „Nu ne putem juca totuși cu banii contribuabililor, să facem orice, oricând, oricum. Noi nu votăm împotriva sportului, ne abținem când nu sunt clare intențiile unui proiect.”

Join our Newsletter

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

Contact Us

We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.